Skulderklap 2020

Skulderklappet er en pris, der hylder netværk, fællesskab og det at gøre en forskel for andre i Amager Vest. Hvert år uddeler Amager Vest Lokaludvalg årets ’Skulderklap’ på baggrund af forslag fra folk og foreninger i Amager Vest. I år har Skulderklappet et COVID19-twist.
2020 er et helt særligt år – også for Skulderklappet. Det er 10 år siden, lokaludvalget første gang gav et skulderklap, dengang til Aktivitetscentret Sundholm, der i særlig grad bidrog til at gøre en forskel i bydelen og skabe netværk.
Men 2020 har også været et særligt år for bydelen og resten af verden, hvor COVID19 har lagt en dæmper på netop de fællesskabsfremmende og netværksskabende aktiviteter, som lokaludvalget under normale forhold ville tildele et Skulderklap.
Alle kan indstilles til Skulderklappet, men lokaludvalget opfordrer til, at man i år også kan indstille en person, forening, organisation eller en offentlig/privat virksomhed, der har vist lidt ekstra samfundssind under epidemien; handlet ind for sine naboer, gået tur med kvarterets hunde eller som måske har nytænkt fællesskab og hjælpsomhed i en Corona-tid.
Igen i år modtager vinderen 25.000 kr. Modtageren skal i særlig grad bidrage til at skabe netværk imellem bydelens borgere, og dermed også være med til at gøre Amager Vest til et godt sted at bo for alle. Pengepræmien skal gå til at føre det gode arbejde for bydelen videre.
Næstekærlig hjælp
Sidste år gik Skulderklappet til Næstehjælperne, der fortjente et skulderklap for deres indsats med at skabe netværk og fællesskab i bydelen. Med tøjindsamlinger, maduddelinger, tirsdagscaféer og aktiviteter for børnefamilier og mod ensomhed, rækker Næstehjælperne en hånd ud til alle dem, der er hårdest ramt af reformerne på socialområdet og som har sværest ved at få hverdagen til at hænge sammen.
Tidligere års vindere af SKULDERKLAPPET
2019 Næstehjælperne, Amager
2018 Camilla Perlemor Sandahl, Hørgården Nærgenbrugsstation
2017 Marianne Pedersen, Rideklubben på Islands Brygge
2016 Ruth Lerche, Børnekulturpiloterne
2015 Winni Nielsen, Gullfoss
2014 Barnets Blå Hus
2013 Bryggebladet
2012 Skovhjælperne
2011 Ørestad Avis og Bybi
2010 Aktivitetscenteret på Sundholm
Valg af værdig vinder
Det er lokaludvalget, der på lokaludvalgsmødet tirsdag d. 24. november 2020 beslutter, hvem der skal modtage prisen. Alle borgere kan komme med forslag til, hvem der skal have skulderklappet på 25.000 kr.
Hvordan indstiller jeg kandidater?
Skriv en mail til info@avlu.dk med dit forslag. Husk at skrive, hvem du indstiller og hvorfor du indstiller dem.
Fristen for at indstille kandidater er søndag den 15. november 2020 kl. 23.59.

Skriv et svar

Du kan bruge disse <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>