DEBATMØDE: Flere eller færre københavnere

Skal vi bygge ét-værelses studieboliger eller er der brug for store familiehuse? Skal vi prioritere at bygge vuggestuer eller plejehjem? Og hvad med byudviklingen i resten af regionen?
Onsdag d. 10. oktober 19.00-21.30 holder Amager Vest Lokaludvalg debataften om befolkningstilvæksten og byudviklingen i København – og om konsekvenserne for både by, natur, mennesker og klima.
For at blive klogere på befolkningsfremskrivninger og fremtidsudsigter har vi inviteret eksperter, fagfolk og meningsdannere indenfor byudvikling, samt medarbejdere og politikere fra Københavns Borgerrepræsentation, som kan indgå i dialog og debat med hinanden og lokale borgere.
Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding

 

OPLÆGSHOLDERE
Curt Liliegreen 
Curt Liliegreen er projektdirektør i Boligøkonomisk Videncenter, er en del af Realdania. Curt Liliegreen er uddannet cand. polit fra Københavns Universitet og har blandt andet været ansat i Entreprenørforeningen og som administrerende direktør for Byggeriets Evaluerings Center.
København Kommunes Tværgående Analysenhed
Den tværgående enhed arbejder blandt andet med befolkningsprognoser, der skal understøtte den langsigtede udvikling af København, ved at sammentænke byplanlægning med den forventede udvikling i antallet af borgere.
Knud Erik Hansen
Knud Erik Hansen er civilingeniør og kultursociolog fra henholdsvis Danmarks Tekniske Universitet og Københavns Universitet. Knud Erik Hansen er tidligere seniorforsker hos Statens Byggeforskningsinstitut og Aalborg Universitet København.
Ellen Højgaard Jensen
Ellen Højgaard Jensen er direktør i Dansk Byplanlaboratorium, en uafhængig institution indenfor byplanlægning. Ellen Højgaard Jensen er uddannet cand.scient i geografi og sidder som næstformand i KAB Fonden og som bestyrelsesmedlem i De Samvirkende Boligselskaber SAB.

 

POLITIKERE I DEBATPANEL (listen opdateres løbende)
Jesper Christensen (A), Børne- og ungdomsborgmester
Knud Holt Nielsen (Ø), Medlem af Børne- og Ungdomsudvalget
Klaus Mygind (F), Medlem af Teknik- og Miljøudvalget
Jens-Kristian Lütken (V), Medlem af Børne- og Ungdomsudvalget
Danny Malkowski (I), 1. suppleant til Københavns Borgerrepræsentation
Helle Bonnesen (C), Medlem af Børne- og Ungdomsudvalget og medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget
Mette Annelie Rasmussen (B), Medlem af Teknik- og Miljøudvalget
Cheanne Nielsen(O) Su

Cheanne Nielsen

ppleant til Københavns Borgerrepræsentation
BAGGRUND
Amager Vest Lokaludvalg tager afsæt i Københavns Kommunes Kommuneplansstrategi 2018 til at undersøge, hvad lokale borgere i Amager Vest mener, er vigtigst i udviklingen af København.
På baggrund af resultaterne fra spørgeskemaundersøgelsen Hvad er vigtigst i København; debataftenen om befolkningsprognoserne d.10. oktober, og en offentlig workshop i byudvikling d. 6. november udarbejder Amager Vest Lokaludvalg et høringssvar til Kommuneplansstrategien, der indeholder borgernes idéer og inputs, viden og meninger.
Vi håber samtidig, at vores aktiviteter, debatter, arrangementer og undersøgelsen på AllOurIdeas kan give lokale borgere, organisationer og andre aktører og interessenter et indblik i, hvad det indebærer at arbejde med byudvikling i en storby – dilemmaerne, udfordringerne og mulighederne.
Følg med i arrangementer og aktiviteter her på vores hjemmeside eller på vores Facebook Amager Vest Lokaludvalg.

Kommentarer

3 svar til “DEBATMØDE: Flere eller færre københavnere”

Jeg undres hver eneste gang at jeg hører bl.a. overborgmesteren udtale hvor “skønt” det er med at der kommer flere til København, herunder til min elskede fødeø Amager.
Hvor skal vi være? I det frygtelige FORTÆTNINGER (= det gamle fortættede Nørrebro og Vesterbro, som i 1960erne blev flyttet ud til lys og luft i bla. URBANPLANEN på Amager)?

Det er frygteligt at se Ørestaden, hele området på begge sider ad Ørestads Boulevard, hele området ude ved Vest Amager … inkl. det skønne fritidsområde Plug N´ Play ude på Vestamager … NU totalt TILPLASTRET med højt FORTÆTNINGSBYGGERI …. ligeledes ved Strandlodsvej/Øresundsvej … Amager Strandvej … Artillerivej ved Islands Brygge …. HVEM ER DET DOG, SOM GIVER TILLADELSE TIL, AT KØBENHAVN … OG AMAGER … i den grad FORTÆTNINGSBYGGES?

Og hvad med TRÆNGSLEN fra Amager ind mod København ….? Kæmpe køer både over Lange- og Knippelsbro … totalt ufremkommeligt over Sjællandsbroen … og Amagermotorvejen også slem (total kaos ved nedkørslen til denne fra Tårnby Torv….. Så alt i alt: HVAD TÆNKER POLITIKERNE … INKL. OVERBORGMESTEREN … DOG PÅ?

Hej fra Joan — indfødt amagerkanerer i generationer, som græmmes over den FORTÆTNINGS-udvikling der sker på øen og inde i København … 27.09.2018

KOMMENTAR AF JOAN
Jeg undres hver eneste gang at jeg hører bl.a. overborgmesteren udtale, hvor “skønt” det er, at der kommer flere til København, herunder til min elskede fødeø Amager.

Hvor skal vi være?

I de frygtelige FORTÆTNINGER (ligesom i det gamle fortættede Nørrebro og Vesterbro, som i 1960erne blev flyttet ud til lys og luft i bla. URBANPLANEN på Amager)?

Det er frygteligt at se Ørestaden og hele området på begge sider ad Ørestads Boulevard, hele området ude ved Vest Amager … inkl. det skønne fritidsområde Plug N´ Play ude på Vestamager … NU totalt TILPLASTRET med højt FORTÆTNINGSBYGGERI …. ligeledes ved Strandlodsvej/Øresundsvej … Amager Strandvej … Artillerivej ved Islands Brygge …. Amager Fælledvej …
HVEM ER DET DOG, SOM GIVER TILLADELSE TIL, AT KØBENHAVN … OG AMAGER … i den grad FORTÆTNINGSBYGGES?

Og hvad med TRÆNGSLEN fra Amager ind mod København ….? Kæmpe køer både over Lange- og Knippelsbro … totalt ufremkommeligt over Sjællandsbroen … Og Amagermotorvejen også slem (total kaos ved nedkørslen til denne fra Tårnby Torv…..
Så alt i alt: HVAD TÆNKER POLITIKERNE … INKL. OVERBORGMESTEREN … DOG PÅ?

Hej fra Joan — indfødt amagerkaner i generationer, som græmmes over den FORTÆTNINGS-udvikling, der sker på øen og inde i København … Og som åbenbart fortsætter ….
27.09.2018

Mere by, mere byliv. byen vokser og det er godt! Man kan altid diskutere arkitektur, men Ørestad bliver altid disset, fordi det er helt ny by, den skal lige have lov til at sætte sig. Trafikken bliver tættere, ja. Vi må sørge for brede cykelstier, cykelmotorveje, metro… Bilerne skal ikke terrorisere os længere.

Skriv et svar

Du kan bruge disse <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>