Pris: Klap en ven på skulderen

I 2017 modtog Marianne Pedersen fra Rideklubben Islands Brygge Skulderklappet for sit netværks- og tryghedsskabende arbejde på tværs af bydelen. Foto: Michael Paldan (Amager Bladet).
Skulderklappet er en pris, der hylder netværk, fællesskab og god stemning i Amager Vest. Hvert år uddeler Amager Vest Lokaludvalg årets ’Skulderklap’ på baggrund af forslag fra folk og foreninger i Amager Vest.
I år modtager vinderen 25.000 kr. Modtageren skal i særlig grad bidrage til at skabe netværk imellem bydelens borgere, og dermed også har været med til at gøre Amager Vest til et godt sted at bo for alle.
Kandidaten kan både være en person, forening, organisation eller en offentlig/privat virksomhed, der er baseret i Amager Vest – og som har gjort en forskel i bydelen. De 25.000 kr. går til at drive det gode arbejde videre.
Netværk for børn på tværs af bydelen
I 2017 fik Marianne Pedersen fra Rideklubben Islands Brygge Skulderklappet med begrundelsen om, at Marianne er ”en ildsjæl. Hun gær et stort arbejde for at få stedet til at fungere og give de børn, der går i klubben et trygt sted at være. Alle er velkomne uanset, hvilken baggrund de kommer med og det er med til at skabe netværk blandt børnene på tværs bydelen”.
Tidligere års vinder af SKULDERKLAPPET
2017 Marianne Pedersen, Rideklubben på Islands Brygge
2016 Ruth Lerche, Børnekulturpiloterne
2015 Winni Nielsen, Gullfoss
2014 Barnets Blå Hus
2013 Bryggebladet
2012 Skovhjælperne
2011 Ørestad Avis og Bybi
2010 Aktivitetscenteret på Sundholm
Udvælgelse af værdig vinder
Det er lokaludvalget, der på lokaludvalgsmødet d.11. december 2018 beslutter, hvem der skal modtage prisen. Alle borgere kan komme med forslag til, hvem der skal have skulderklap på 25.000 kr.
Hvordan indstiller jeg kandidater?
Skriv en mail til info@avlu.dk med dit forslag. Husk at skrive, hvem du indstiller og hvorfor du indstiller dem.
Fristen for at indstille kandidater er mandag d. 19. november 2017 kl.12.00

Kommentarer

7 svar til “Pris: Klap en ven på skulderen”

Jeg vil gerne indstille gruppen “Amagerfælleds venner” da de i højere grad end nogen andre i lang tid, har samlet Københavnerne om en sag, der vedrøre vores liv og muligheder, her på Amager. Det er lykkedes at samle folkeligt opbakning om deres dag, i en sådan grad, at de politikere der altid har behandlet Amager stedmoderligt, som en ressource for resten af kommunen, har måtte forholde sig til Det.

Jeg vil gerne indstille Amager fælleds venner.

De er en organisation der kæmper den gode sags tjeneste for Amager og her igennem har de formået at samle Københavnere på kryds og tværs af alder, status og kulturer. Der er blevet holdt demonstrationer med flere tusinde deltagere, samlet underskrifter og fået gennemført en ændring af de politiske beslutninger. For første gang i mange år har der været et emne og en gruppe mennesker der har været i stand til at samle Københavnerne i så store mængder.

Jeg Indstillinger Amager Fælleds venner P.g.a. Det helt utrolige sammenhold og vedholden kamp for fælleden, samt det flotte arbejde med at få så mange personer fra nær og fjern til at bakke op om protesterne. Sammen er vi stærke er deres motto i mine øjne. DERFOR

Jeg indstiller Amager fælleds Venner for som født og opvokset Ama’rkaner ved fælleden, priser jeg mig lykkelig for denne borgergruppe der i løbet af kort tid kan samle tusindvis af mennesker til at protestere mod byggeri på vores sidste og dyrebare natur.
På Amager står vi sammen og dem fra København og omegn hjælper til, når Amager Fælleds Venner indkalder til aktion, det være sig på Naturens Dag på fælleden eller en demonstration hånd i hånd rundt om fælleden. De gør et frivilligt arbejde fordi de brænder for naturen og netop Amagers natur, og de gør det fantastisk, støttet af deres 50.000 venner i Facebook gruppen. De fortjener prisen så der kan arbejdes dobbelt nu fælleden er i fare.

Jeg vil gerne indstille Amager Fælleds Venner til årets SKULDERKLAP.
Det er utrolig inspirerende at se engagementet og viljen fra disse fantastiske mennesker, for at bevare vores allesammens natur. Imod alle odds er de stadig igang, og for flere og flere involveret i Amager og dens naturlige goder.
Deres livsglæde og sammenhold er imponerende, i forhold til den modstand, de er oppe imod.
Utrættelige ❤️

Amager Fælleds Venner samler lokalbefolkningen i alle aldre.
De arbejder for trivsel og for ægte velfærd for hele indre København og er samtidig den vilde naturs vogter.

Amager Fælleds Venner er spydspids for hele Danmarks naturbeskyttelse og fortjener at blive udvalgt.

Kære gode folk hos Amager Vest Lokaludvalg,

Jeg vil gerne indstille Hverdagsaktivisterne til årets Skulderklap.

Hverdagsaktivisterne er et lokalt funderet tiltag, der har til formål at bygge bro mellem borgere med psykisk/fysisk handicap og det omgivende samfund.

Hverdagsaktivisterne viser os allesammen, at selv om man er udviklingshæmmet, kan man sagtens levere en aktiv og konstruktiv indsats. Hverdagsaktivisterne består af frivillige borgere, både med og uden handicap, og er allerede et fast indslag i bybilledet – fx i forbindelse med miljørunderne, hvor der indsamles skrald på udvalgte områder i byen (i oktober gjaldt det havnefronten på Islands Brygge). Hverdagsaktivisterne har også leveret et solidt stykke arbejde ved bl.a. årets Copenhagen Pride og Copenhell.

Oplevelserne med at arbejde i fællesskab, udvikle sig og blive anerkendt for sin indsats, har en social betydning for den enkelte, som ikke kan overvurderes. Særligt de udviklingshæmmede borgere bliver gladere, mere udadvendte og får mere energi, når de som del af et godt og rummeligt fællesskab får lov til at vise, hvad de kan udrette i samfundet. Og dén stigning i livskvalitet er en vigtig bestanddel af Hverdagsaktvisternes hjerteblod.

Anerkendelsen betyder naturligvis meget for de frivillige ildsjæle, der driver projektet, men ikke mindst har det rigtig stor betydning for borgere med handicap. Hverdagsaktivisterne er stadig et relativt nyt indslag der vokser, og mange nye projekter er allerede i støbeskeen.
Hverdagsaktivisterne – alle som én – fortjener i dén grad et stort klap på skulderen.

Mvh
Lars Wichmann Lund
Ved Linden 5, 5. th
2300 Kbh S

Skriv et svar

Du kan bruge disse <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>