Se filmen om din nabo før din nabo

Se filmen her.

VIGTIGE DATOER:
X   5/2 kl. 12:00 – Frist for tilmelding for kandidater (læs mere og find tilmeldingsblanketten nedenfor)
X   13/2 kl. 18:00 – Kandidatmøde, sted: Peder Lykke Center, Peder Lykkes Vej 65 mød de andre kandidater og tilmeldte og hør om valgmødet
X   19/2 kl. 19:00 – Valgmøde i Amager Vest, Ørestad Gymnasium, Ørestads Boulevard 75
Amager Vest skal have nyt lokaludvalg. Medlemmerne til lokaludvalget vælges af lokalområdets foreningsrepræsentanter på valgmødet d.19. februar 2018.
For at blive valgt, eller være med til at vælge lokaludvalget, skal man repræsentere en forening, netværk, organisation, bestyrelse eller lignende, som er aktiv i Amager Vest (vest for Amagerbrogade). Repræsentanten skal være fyldt 18 år, men behøver ikke at bo i Amager Vest. Kun én repræsentant fra hver forening kan deltage i valgmødet.
Hvis du ønsker at stille op, skal du sende tilmeldingsblanketten, til info@avlu.dk mærket “Valgmøde i Amager Vest Lokaludvalg” i emnefeltet inden mandag d.5. februar kl.12.00.
FÅ ERFARING MED POLITIK OG BYUDVIKLING
Amager Vest Lokaludvalg arbejder med politik og byudvikling på lokalt plan. Det betyder, at man som medlem af lokaludvalget får indsigt i og mulighed for at få indflydelse på, hvad der sker i bydelen. Som nyt medlem bliver du klædt godt på til opgaven. Københavns Kommune giver dig adgang til kurser, oplæg og erfaringsudveksling om bl.a. borgerdialog, lokaldemokrati, byplanlægning og det lokale miljøarbejde.Se kursusprogrammet her.
FAKTA OM REGLER FOR VALG TIL LOKALUDVALG
  • For at blive godkendt som forening, bestyrelse, netværk eller organisation, der kan opstille et medlem til lokaludvalget, skal foreningen mindst have to medlemmer, et sæt vedtægter, ligesom der skal være et referat fra sidste ordinære generalforsamling, bestyrelsesmøde el. lign.
  • Foreningen skal senest den 5. februar 2018 indsende kopi af vedtægter og referat fra sidste møde til lokaludvalgets sekretariat.
  • Kun fremmødte deltagere kan være med til at vælge lokaludvalget, men en person kan godt vælges som medlem af lokaludvalget ved at give fuldmagt til en anden deltager. Brug fuldmagtsblanketten, hvis du er forhindret i at deltage, men gerne vil opstille til valget.
  • Uanset, om man vil stille op som lokaludvalgsmedlem eller nøjes med være med til at stemme, skal man sende en tilmeldingsblanket.
Hvis du vil vide mere…
Kan du kontakte lokaludvalgets sekretariat på info@avlu.dk på telefon 21 51 39 35
FÅ BESØG AF LOKALUDVALGET
Vi vil gerne komme forbi netop jeres forening, bestyrelse eller netværk til en snak om, hvad det vil sige at være lokaludvalgsmedlem og hvad lokaludvalget kan. Oplægget tager ca. 15 min. med mulighed for spørgsmål efterfølgende. Kontakt udvalgssekretær Sofie A. Jensen på sofie@avlu.dk eller tlf. 2151 3935 og fortæl, hvornår det passer jer. Vi møder gerne op helt frem til tilmeldingsfristen d.5. februar 2018

GENERELT OM LOKALUDVALGET
LOKALUDVALGET HAR
  • 2, 8 mio.kr. årligt til lokale projekter
  • Indflydelse på kommunens beslutninger
  • Muligheden for at gøre en forskel i lokalområdet
  • 3 ansatte til hjælp
  • Et borgerpanel med over 5000 medlemmer
HVOR ER VI?
Amager er delt op i 2 bydele: Amager Vest og Amager Øst – med hver sit lokaludvalg og Amagerbrogade som skillelinje. I Amager Vest holder sekretariatet til i en af de gule bygninger på Sundholm 8. Se kort video om lokaludvalgssekretariaternes arbejdsopgaver.

stort-amager-vest

MERE INFORMATION
I alt har København 12 lokaludvalg. Hvis du vil vide mere om lokaludvalget som koncept, kan du kigge på Københavns Kommunes hjemmeside. Men du er også velkommen til at bladre lidt i vores kommissoriumregulativ, forretningsorden og retningslinjer-for-valg-til-lokaludvalg.

 

Skriv et svar

Du kan bruge disse <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>