Bliv medlem af lokaludvalget

22. december 2015

Hvordan skal fremtiden for Amager Vest se ud? Træffer politikerne de rigtige beslutninger? Og har du et forslag til, hvordan bydelen bliver endnu bedre at bo i?

BLIV MEDLEM AF LOKALUDVALGET
Amager Vest skal have nyt lokaludvalg i februar 2018. Medlemmerne til lokaludvalget vælges af lokalområdets foreningsrepræsentanter på et valgmøde. Valgmødet afholdes d.19. februar 2018.

Hvis du ønsker at stille op skal du sende tilmeldingsblanketten, inden mandag d.5. februar kl.12.00.

HVEM KAN STILLE OP?

– Du skal være fyldt 18 år
– Du er medlem af en lokal forening i Amager Vest. (Fx andels- ejer- lejer eller grundejerforeninger,        idrætsforening, skolebestyrelse eller interesseorganisation)
– Du kan afsætte tid til 2-3 aftenmøder om måneden
– Lyst til at være lokaludvalgsmedlem i 2 eller 4 år

Men hvad laver lokaludvalgene egentligt? Se vores lille video her:

MØD NÆRDEMOKRATIET FACE-TO-FACE
Vi vil gerne komme forbi netop jeres forening til en snak om, hvad det vil sige at være lokaludvalgsmedlem og hvad lokaludvalget kan. Oplægget tager ca. 15 min. med mulighed for spørgsmål efterfølgende. ER I MED?så kontakt udvalgssekretær Sofie A. Jensen på mailto:sofie@avlu.dk eller tlf. 2151 3935 og fortæl, hvornår det passer jeres forening. Vi møder gerne op helt frem til tilmeldingsfristen d.12. februar 2018
DIT LINK TIL RÅDHUSET

Amager Vest Lokaludvalg er sat i verden for at styrke nærdemokratiet. Vi er talerør for borgerne i bydelen og arbejder for, at politikerne på Rådhuset tager hensyn til dine ønsker og holdninger. Fx afgiver vi høringssvar i alle sager, der påvirker lokalområdet.

SØG STØTTE TIL PROJEKTER

Planlægger du en festival, et idrætsarrangement eller en anden aktivitet, som skaber dialog og netværk i bydelen? Så kan vi måske hjælpe med økonomien. Amager Vest Lokaludvalg råder over en årlig bydelspulje på ca. 2,7 mio. kr. og har fx støttet Bybier på Sundholm, tegningerne af Vinterbad Bryggen og Børnekulturpiloterne i Urbanplanen og Ørestad.

VÆR MED TIL AT GØRE EN FORSKEL!

Vil du have indflydelse på din bydel, står døren til lokaludvalget altid åben. Kig forbi udvalgsmøderne, deltag i vores arbejdsgrupper eller send os en mail med en god idé. Du er selvfølgelig også velkommen, når vi inviterer til borgermøder, workshops eller andre arrangementer. Kig i kalenderen og se, hvad vi har på programmet.

HVEM ER VI?

Lokaludvalget består af 23 medlemmer. 15 af os repræsenterer lokale foreninger, og 8 er repræsentanter for politiske partier. Vi mødes en gang om måneden til lokaludvalgsmøde, hvor du også meget gerne må deltage. Faktisk sætter vi altid den første halve time af til, at du og andre borgere kan stille spørgsmål og komme med forslag.

HVOR ER VI?

Amager er delt op i 2 bydele: Amager Vest og Amager Øst – med hver sit lokaludvalg og Amagerbrogade som skillelinje. I Amager Vest holder sekretariatet til i en af de gule bygninger på Sundholmen på Sundholmsvej. Se kort video om lokaludvalgssekretariaternes arbejdsopgaver.

stort-amager-vest

MERE INFORMATION

I alt har København 12 lokaludvalg. Hvis du vil vide mere om lokaludvalget som koncept, kan du kigge på Københavns Kommunes hjemmeside. Men du er også velkommen til at bladre lidt i vores kommissorium, regulativ, forretningsorden og retningslinjer-for-valg-til-lokaludvalg.