Kun én valgruppe til valgmødet i Amager Vest – HUSK: tilmeldingsfrist 5. feb kl. 12:00

Lokaludvalget indstiller én valggruppe til valgmødet
Som noget nyt har det afgående lokaludvalg besluttet at indstille kun én valggruppe til valgmødet. Læs om hvad betyder det for afviklingen af valgmødet og de opstillede kandidater?
Der afholdes valg til lokaludvalg i Amager Vest d.19. februar. Valget foregår på et valgmøde, hvor repræsentanter fra forskellige foreninger enten stiller op eller er med til at stemme på de opstillede.
Valgmødet foregår således, at valgmødet først skal beslutte interesseområder eller valggrupper, der skal være i lokaludvalget samt hvor mange medlemmer, hvert af områderne skal have. I alt skal 14 pladser fordeles. Ved sidste valg var der 3 valggrupper indenfor interesseområderne børn og unge, fysisk planlægning og erhverv og endelig social omsorg og sundhed med hver 5 pladser.
Men det er op til de tilmeldte på valgmødet at bestemme, hvilke valggrupper der skal være og fordelingen af pladser. Det afgående lokaludvalg har dog til opgave at indstille et forslag til fordeling af pladser på områder og i antal.
Husk, at den opstillede kandidat helt selv vælger, hvilket interesseområde man ønsker at repræsentere på valgmødet. Der ikke er et juridisk krav om, at ens forening er aktiv indenfor det interesseområde, repræsentanten vælges til at repræsentere.
Og at hverken antallet, fordelingen af valggrupper og eller kandidatens valg af valggruppe på valgmødet har nogen betydning for en evt. fordeling af arbejdsgrupper i lokaludvalgets videre arbejde. Det bestemmer det nye lokaludvalg nemlig helt selv.
Fordele og ulemper ved få eller mange valggrupper
Fordelen ved de få brede valggrupper er, at det bliver nemmere at indsupplere, hvis der er forfald undervejs i valgperioden. Fortalere for de brede valggrupper vil desuden hævde, at det er vigtigere at få de mest engagerede medlemmer frem for dem, der interesserer sig for bestemte områder.
Fordelen ved de specifikke valgrupper: På den anden side vil fortalere for flere specifikke valggrupper hævde, at det er nemmere at styre og med til at sikre, at alle interesseområder bliver repræsenteret, uanset om de har højtråbende eller profilerede fortalere.
Du kan læse mere om afviklingen af valgmødet  samt få svar på andre spørgsmål HER
HER kan du læse mere om det at være medlem i lokaludvalget og finde tilmeldingsblanket.
Du kan også downloade tilmeldingsblanketten HER
Husk at der er informationsmøde for tilmeldte kandidater tirsdag d.13.2., hvor du kan møde de andre kandidater og høre mere om afviklingen af valgmødet.
Flere spørgsmål? Du kan kontakte udvalgssekretær Sofie A. Jensen på 21 51 39 35, eller sofie@avlu.dk

Skriv et svar

Du kan bruge disse <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>