Bliv klogere på Havnetunnelen i Amager Vest

Ved du hvor havnetunnelen skal løbe igennem Amager Vest, og hvad det betyder for bydelen? Nej, vel? Det er der mange, der ikke ved.

Derfor inviterer vi dig med på gå-tur på Amager Fælled, hvor vi på tæt hold undersøger betydningen af tunnelens linieføring igennem vores bydel. På billedet er det den røde linie, der slanger sig fra tilslutningen ved Vejlands Allé/Slusen til Kløvermarken.

Vi ønsker, at så mange borgere i bydelen som muligt, skal vide præcist hvad det betyder for bydelen, hvis en havnetunnel bliver en realitet.

Vi synes ikke, at havnetunnelen skal gennemføres uden at byens borgere er oplyste dels om hvor havetunnelen skal løbe og dels om de fysiske forandringer, der følger, for bybilledet og tilsluttende veje.

Den linieføring, der er besluttet af Københavns Borgerrepræsentation, vil føre havnetunnelen ned igennem Amager Fælled fra Vejlands Alle/Ved Slusen og nordpå mod Kløvermarken, Refshaleøen og Nordhavn.

Tunnelen skal graves ned i  Amager Fælled, hvorefter der lægges jord på igen. Midt på Fælleden kommer en op- og nedkørsel, der knytter an til en rundkørsel på Artillerivej.

Hvad betyder alt dette for byen og for din hverdag i bydelen? For at du kan få nogle svar, har vi igangsat en række oplysningstiltag.

Kom med på gå-tur d. 27. august kl. 17-19: På sporet af Havnetunnelen. Vi går en tur på Fælleden og får undervejs viden om betydningen for området af en række videnspersoner. Turen slutter med lidt mad og muligheden for at yderligere at drøfte betydningen af en havnetunnel. Det hele er udendørs. Hvis vejret ikke er med os, finder vi et sted vi kan være. Vi opdaterer mødestedet i august. Men sæt kryds i kalenderen allerede nu.

Arrangementet er gratis. Tilmelding er ikke nødvendig. Tag din kollega, nabo og familie under armen og kom med på en tur, som gør os alle klogere.

Mødested: på hjørnet af Drechselsgade og Artillerivej.

Du er velkommen til at komme med kommentarer herunder.

Kommentarer

15 svar til “Bliv klogere på Havnetunnelen i Amager Vest”

Det er da en god idé med en sådan gåtur, og som lokal Amager-politiker ville jeg meget gerne med. Men I har lagt arrangementet på en torsdag, hvor der er BR-møde, og alle politikere således er optaget fra kl. 17.30 og resten af aftenen…Er det fordi, I ikke synes, vi skal være med, eller har I bare ikke tænkt over det??

Bh. Lise Thorsen, medlem af Teknik- og Miljøudvalget for S

Godt initiativ. Jeg vil også meget gerne deltage, men er også forhindret pga møde i Borgerrepræsentationen. Hvad med at rykke det tirsdag den 20/8?
Med venlig hilsen
Klaus Mygind
gruppeformand for SF

Det er helt sikkert ikke planlagt sådan at I ikke kunne deltage – tværtimod er vi meget åbne og tilfredse overfor den interesse I begge udviser.
Sekretariatet holder ferie nu, men lad os se hvad der er muligt……..

Hej Jesper. Det lyder godt. Det gør vi også. Vi er ved at planlægge det sidste. Så snart vi kender mødestedet, skal vi nok melde det vidt og bredt ud. Mange hilsner Susanne

Fin ide med den gåtur. Som halvgammel Amagerkaner (siden 1974)har jeg på nærmeste hold været vidne til de efterhånden mange forsøg, politikerne har gjort på at massakrere Københavns grønne lunge. Nu må det sku´ snart høre op.

Også jeg er p.g.a. møde i BR forhindret i at deltage, hvilket jeg – i lighed med Lise Thorsen og Klaus Mygind finder beklageligt.

M.v.h.

Flemming Steen Munch
MB
Gruppeformand Venstre

I politikere havde jo bedre mulighed for at undersøge hvilken betydning det har for os som bor i nærområdet.
Det er jo jeres bagland som har vedtaget hvilken vej tunnelen skal gå, så jeres interesse nu er jo lidt sent i processen.

Når nej der er jo snart kommunalvalg

Tusind tak for jeres opmærksomhed på vores arrangement. Pga. at det oprindelige tidspunkt for mødet lå oveni et møde i borgerrepræsentationen, så har vi flyttet det til d. 27.8. stadig kl. 17-19. Håber vi ses. Mh Susanne

Super ide. Som Konservativ lokalpolitiker fra Ørestad og stærk fortaler for Havnetunellen vil jeg i hvert fald deltage. 🙂

Kære initiativtagere

En enkelt bemærkning til de trafikberegninger, som er refereret i illustration øverst. Man får det indtryk at trafikken over broerne vil falde i forhold til dagens situation. Det er ingenlunde tilfældet. Man fremskriver først blindt trafikken til 2032 og beregner så effekten af en havnetunnel.

Se mere her: http://www.trafikbogen.dk/Havnetunnelkommentar%202.%20dec.%202012.pdf

Langebro 51.800 (2011) 79.000 (2032) (52 % stigning) 55.300 (efter havnetunnel)

Knippelsbro 25.500 (2011) 45.200 (2032 (77 % stigning) 34.000 (efter havnetunnel)

Efter beregningerne kommer der altså mere trafik over broerne end i dag.

En havnetunnel vil stimulere flere til at bruge bil frem for kollektive transportmidler. Ikke noget København har brug for. Se yderligere argumentation i nævnte link i http://www.trafikbogen.dk se under Havnetunnel.

Med venlig hilsen
Ivan Lund Pedersen
NOAH-Trafik

Det lyder godt med en dejlig gå-tur tirsdag aften. Jeg vil glæde mig til at deltage. Hanne N.

Thorolf – de blå spejdere på Islands Brygge – takker for både initiativ og invitation. Vi ses om en uge ….
Hanne Malte
Gruppeleder Thorolf
Artillerivej 67
Islands Brygge

Hej,
Godt initiativ.
Som haveejer i Haveforeningen Bryggen, Artillerivej 99, imødeser jeg med angst, hvad logistikkens monster kan finde på.
Jeg håber virkelig meget at jeg kan deltage.
Tak.
Mvh
Peter

Det ville nu have været rart – for ikke at sige mere professionelt – med en AVLU Nyhedsmail med korrigerende oplysning i god tid om den nye dato. AVLU forestiller sig vel ikke, at borgerne konstant skal rode og lede for at se om et annonceret tidspunkt måske-eventuelt skulle være blevet ændret. Det er vel det, I har nyhedsbrevet til at meddele om. Jeg måtte i dag bringe andre mennesker i forlegenhed for at kunne nå frem til det oprindeligt annoncerede tidspunkt – for så bagefter bare at måtte konstatere flytningen. En flytning, som der jo har været god tid til at udsende korrigerende mail om siden Susannes note 9. august – og en flytning som i øvrigt åbenbart kun skyldes, at et par Rådhuspolitikere synes at være blevet bange for den skygge, de selv kaster i den sag mht. til rettidig borgerinddragelse. Gid AVLU kunne være lige så servicemindede over for de borgere, I sikkert gerne (stadig) vil repræsentere. For initiativet er jo godt nok. Ærgerligt at jeg ikke kan komme den nye dato. Jeg havde gerne savnet bondeangrende politikere ved en markvandring i dag 22. august på den oprindeligt annoncerede dag. For beslutningen om betonanlægget på Fælleden er jo truffet. Ikke sandt???

Skriv et svar

Du kan bruge disse <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>