2427 stemmer fra Amager Vest – resultat fra sidste digitale borgerpanel

2427 stemmer fra Amager Vest
Offentlig transport, byskov, butiksliv og ideer til åben skole. Lokaludvalgets sidste nye undersøgelser fik flotte svarprocenter. Hele 2427 svar blev samlet ind. Læs om undersøgelsens resultater her.
Lokaludvalget har sendt to spørgeskemaundersøgelser ud til det digitale borgerpanel. En til alle medlemmerne af panelet i Amager Vest om byskov, Ørestads kanaler, åben skole og bus 4A. Og én til dem, der bor på Islands Brygge om bus 250S, havnebus og butiksliv i Syd. Nu er resultaterne kommet ind: Vest Amar´kanerne er fuld med gode ideer og vil have vild natur.
Borgerne i Amager Vest blev spurgt til, hvad der vil gøre byskov ved Selinevej et besøg værd. Hertil svarede et overvældende flertal på 73% – ”vild” natur og ikke som en park. På spørgsmålet om, hvordan man kan skabe liv i og ved Ørestads Kanaler kom der et væld af gode forslag. Lige fra skøjteløb, modelskib og til vandkunst og åkander. Alle forslagene er sendt videre til Ørestad Vandlaug.
Det samme gjaldt for spørgsmålet om forslag til, hvordan du kan bidrage til, at skolerne i Amager Vest åbner sig overfor lokal samfundets institutioner og bidrager til variation i skoledagen. Her kom over 600 forslag ind. Der var forslag om at invitere skoleklasser ind på arbejdspladsen og opdage det virkelige arbejdsliv, at invitere pensionisterne til at fortælle eleverne om livet i gamle dage eller et besøg i fjernvarmetunnelen hos HOFOR.
Sidste spørgsmål gik på et forslag om at ændre ruten på bus 4A, så den kører ad Sundbyvestervej og til Femøren station frem for ad Vejlands Allé og til Lergravsparken metro station. Her var meningerne mere delte. 30% ønsker at fastholde ruten, mens 21% vil foretrække en omlægning ad Sundbyvestervej. Bryggen vil ændre 250S rute og have butiksliv i Syd. Den anden undersøgelse gik til borgerne på Islands Brygge, hvor 636 personer valgte at svare ud af 1587. Undersøgelsen søgte bl.a. at klarlægge bryggeboernes ønsker til bus 250S’ rute. Et flertal på 44% svarede, at de ønsker en ændring af ruten således bus 250S kører ad Artillerivej og forbi skolen og metroen. Derudover blev borgerne også spurgt til deres præferencer vedr. et ekstra havnebusstop på Bryggen og her var et flertal på 57% enige om, at det skal ligge ved Langebro.
Undersøgelsen spurgte også til behovet for private serviceerhverv i forbindelse med lokalplansændringen i Artillerivej Syd. Her var restaurant, café og take away topscorerne.Du kan se alle resultaterne af Islands Brygge undersøgelsen her.

Om borgerpanelet
Hvis du bor vest for Amagerbrogade, i postnummeret 2300 og er fyldt 15 år kan du tilmelde dig borgerpanelet. Klik på dette link og svar på spørgsmålene: https://response.easyresearch.se/s.asp?WID=1066918&Pwd=25993855
Når du har tilmeldt dig, vil du via din e-mail modtage spørgeskemaer, som du har mulighed for at besvare.

Besvarelsen er anonym og lokaludvalget behandler oplysningerne fortroligt.
OBS: Man kan desværre ikke holde pause og gå tilbage til tilmeldingsskemaet. Det skal gøres helt færdigt første gang, man tilmelder sin mailadresse. Hvis du er blevet logget ud af skemaet, så kan du prøve at tilmelde dig med en ny mailadresse

Kommentarer

2 svar til “2427 stemmer fra Amager Vest – resultat fra sidste digitale borgerpanel”

I linket til undersøgelsesresultaterne kommer der en PDF op, som mangler nogle af svarene. Det drejer sig om forslagene til aktiviteter i Ørestads kanaler (ingen svar vises) og om forslag til samarbejde mellem skoler og virksomheder (mangler helt i rapporten).

Kære Lars,
Du har ret i svarerne ikke er lagt op i den samlede rapport. Det skyldes, at der er kommet så mange svar ind at materialet simpelthen er for stort til at lægge på hjemmesiden. I stedet har vi valgt at skrive et par eksempler på svarerne ind i artiklen på hjemmesiden. Lokaludvalget og de arbejdsgrupper, der har arbejdet med spørgsmålene har naturligvis fået alle svarerne. Hvis man som borger har lyst til at se alle svarerne, er man velkommen til at skrive en mail til info@avlu.dk, og så vil jeg sørge for sende den fulde rapport.
Med venlig hilsen udvalgssekretær Sofie A. Jensen

Skriv et svar

Du kan bruge disse <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>